Välkommen Jon Solberg!

13 maj 2018

Vi blir fler på Ikaros och har glädjen att välkomna en ny medarbetare.

Jon Solberg har lång erfarenhet som information engineer med kompetens inom kravhantering, teknisk dokumentation, PIM och PLM/PDM. Då vi ville veta lite mer om Jon så ställde vi några frågor till honom.

Vem är du?

Teknik- och människointresserad norrbottning. Uppvuxen i Luleå, läste den då relativt nya magisterutbildningen i kognitionsvetenskap på Linköpings universitet i slutet av 90-talet och är bosatt i Göteborg sedan 2000.

Vad har du arbetat med tidigare?

Har arbetat drygt femton år som konsult med teknisk dokumentation, dokumentationsfrågor och systemstöd, kravhantering, dokumentationsprocesser samt informationsarkitekturer. Främst har kunderna funnits på IT/telekom-sidan, men även inom tillverknings- och olja/gasindustrin.

Vad är det roligaste du vet/vad brinner du för?

Trivs i roller som innebär att jag får arbeta nära människor och teknik, vara med att åstadkomma förändring och känna att jag bidrar till utvecklingen av ett projekt. Tycker om att lära mig nya saker.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Ikaros?

Jag kom över en annons för en BA-tjänst och föll för beskrivningen av Ikaros och människorna som arbetar här (synen på konsultrollen, personlig utveckling, ha kul på jobbet, intresse för hälsa och fritid). Jag har även länge funderat på hur det skulle vara att arbeta på ett mindre företag.

Vad har du för förväntningar på oss på Ikaros?

Jag hoppas få möjligheten att arbeta med nya kunder och roller, utvecklas vidare professionellt och lära mig av mina nya kollegor.

Vad har du för fritidsintressen?

Det har blivit mycket idrott genom åren, främst orientering och skidorientering, men även löpning, telemark, landsvägscykling och skyttesport.

Numera tar klättring mycket tid, helst på någon klippa i Göteborg eller Bohuslän, men även inne under vinterhalvåret. Är engagerad i Göteborgs klätterklubb och försöker lära mig tradklättring. Lagar gärna vegetarisk mat och försöker lära mig ungerska efter ett vad med vän.

Familj?

Delar ett litet parhus i västra Göteborg med Lina. Var kattägare under många år, dock inte längre.