Business Analyst


 

Vill du stormtrivas på jobbet med fantastiska kollegor och arbeta som konsult i rollen som Business Analyst? Ikaros är ett konsultbolag med starkt fokus på medarbetarnas välmående och kompetensutveckling. På Ikaros är alla delaktiga i företagets framgång.

På Ikaros får du vara med i roliga projekt och utveckla framtidens lösningar tillsammans med Ikaros kunder, som hör till Göteborgs mest spännande.

Du blir en del av en organisation som satsar på balans i livet, hälsa, samarbete, kontinuerlig kompetensutveckling och mentorskap.

Dina arbetsuppgifter:
Gillar du att vara mitt emellan verksamheten och IT, vara den som ser till att kraven fångas på bästa sätt och verkligen går att använda? Har du lätt för att prata processer och förstår hur olika verksamheter fungerar samtidigt som du har koll på hur tekniken kan användas?

Rollen som Business Analyst med fokus på kravhantering är bred och innehåller många olika arbetsuppgifter.

Som Business Analyst får du möjlighet att arbeta med att analysera, definiera behov och översätta den samlade informationen till tydliga och väldefinierade användarkrav. Du spelar en nyckelroll i att lägga grunden för framgångsrika utvecklingsprojekt hos våra kunder.

Rollen innebär att du behöver vara en god kommunikatör då du ofta är första kontakt med projekt-/produktbeställare. Som Business Analyst behöver du kunna tala såväl kundernas, utvecklarnas, testarnas och ledningens språk. Du kan snabbt sätta dig in i nya sammanhang och läsa in dig på eventuella kompetensområden som behövs för specifika uppdrag.

Om företaget:
Ikaros är ett partnerägt konsultbolag med drygt 30 IT-konsulter och planerar nu att expandera med ett par konsulter. Långsiktighet, goda relationer, samarbete, engagemang och rättvisa är viktiga ledord. På Ikaros bestämmer personalen och alla har en röst var. Med konsulter som hela tiden vet vad som är på gång ute hos kunderna tar man snabbt till sig just de tekniker och metoder som marknaden efterfrågar.

Målsättningen är att även du skall bli partner på Ikaros och för att lyckas krävs att du gillar att samarbeta, d v s är ärlig, öppen och lösningsorienterad. Inga konstigheter.

Ikaros som företag har en stark tro på jämställdhet och prioriterar goda arbetsvillkor. Alla arbetar på lika villkor och lönenivåerna mellan män och kvinnor är helt identiska. Som konsult arbetar du med en fast månadslön och vid en eventuell föräldraledighet erbjuds du mycket förmånliga villkor. Företaget värnar om hälsa och sport och ger ett generöst friskvårdsbidrag samt erbjuder träning på arbetstid. Alla nyanställda får två mentorer för att både utvecklas i rollen som konsult och inom sitt kompetensområde. Företaget strävar efter sammanhållning och gemenskap och gör årliga konferensresor samt ordnar utvecklingsdagar för att alla skall lära känna varandra och utvecklas i sina roller.

Din Profil:

 • Relevant högskole-utbildning, t.ex. Systemvetenskap, Data-ekonom, Civilingenjör.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete som Busienss Analyst och kravhantering
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Gilla Göteborg

Meriterande erfarenhet:

 • Workshopledning
 • Utvecklingsprojekt inom IT
 • Agil utveckling
 • Business Intelligence
 • Projektarbete
 • Process- och organisations-arbete

Villkor:

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: 08:00-17:00
 • Placeringsort: Göteborg
 • Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse
 • Goda chanser till partnerskap

Är du intresserad av att bli vår nya kollega?

Börja med att göra Ikaros konsult-test* för att matcha dina arbetspreferenser mot en roll som Business Analyst på Ikaros. Om matchningen är god, finns stora chanser att du kommer att stormtrivas på Ikaros och utvecklas både som konsult och som människa.

 1. Du startar Ikaros konsult-test genom att klicka på den här länken
 2. Skicka därefter in din ansökan till jobb@ikaros.se med ett personliga brev och en CV.

Vi återkommer när vi har tagit emot en komplett ansökan tillsammans med genomfört konsult-test.

* Ikaros använder oss av ett verktyg från Harrison Assessment Talent Solutions för att hitta dina arbetspreferenser och matcha dem mot aktuell roll på Ikaros. Om matchningen är god finns stora chanser till att du kommer att stormtrivas och utvecklas både som konsult och människa. Frågorna ska besvaras i en följd och det tar ca 30 minuter.