Business Analyst


Vill du bli vår nya kollega?

Vill du stormtrivas på jobbet med fantastiska kollegor och arbeta som konsult i rollen som Business Analyst? Ikaros är ett konsultbolag med starkt fokus på medarbetarnas välmående och kompetensutveckling. På Ikaros är alla delaktiga i företagets framgång.

På Ikaros får du vara med i roliga projekt och utveckla framtidens lösningar tillsammans med Ikaros kunder, som hör till Göteborgs mest spännande.

Du blir en del av en organisation som satsar på balans i livet, hälsa, samarbete, kontinuerlig kompetensutveckling och mentorskap.

Dina arbetsuppgifter:
Gillar du att vara mitt emellan verksamheten och IT, vara den som ser till att kraven fångas på bästa sätt och verkligen går att använda? Har du lätt för att prata processer och förstår hur olika verksamheter fungerar samtidigt som du har koll på hur tekniken kan användas?

Rollen som Business Analyst med fokus på kravhantering är bred och innehåller många olika arbetsuppgifter.

Som Business Analyst får du möjlighet att arbeta med att analysera, definiera behov och översätta den samlade informationen till tydliga och väldefinierade användarkrav. Du spelar en nyckelroll i att lägga grunden för framgångsrika utvecklingsprojekt hos våra kunder.

Rollen innebär att du behöver vara en god kommunikatör då du ofta är första kontakt med projekt-/produktbeställare. Som Business Analyst behöver du kunna tala såväl kundernas, utvecklarnas, testarnas och ledningens språk. Du kan snabbt sätta dig in i nya sammanhang och läsa in dig på eventuella kompetensområden som behövs för specifika uppdrag.

Din Profil:

 • Relevant högskole-utbildning, t.ex. Systemvetenskap, Data-ekonom, Civilingenjör.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete som Busienss Analyst och kravhantering
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Gilla Göteborg

Meriterande erfarenhet:

 • Workshopledning
 • Utvecklingsprojekt inom IT
 • Agil utveckling
 • Business Intelligence
 • Projektarbete
 • Process- och organisations-arbete

Vill du veta lite mer om oss, läs gärna mer här om Ikaros vision och affärsidé.

Vill du bli vår nya kollega?

Börja med att göra Ikaros konsult-test* för att matcha dina arbetspreferenser mot en roll som Business Analyst på Ikaros. Om matchningen är god, finns stora chanser att du kommer att stormtrivas på Ikaros och utvecklas både som människa och konsult.

Börja med att göra Ikaros konsult-test* för att matcha dina arbetspreferenser mot en roll som Business Analyst på Ikaros. Om matchningen är god, finns stora chanser att du kommer att stormtrivas på Ikaros och utvecklas både som konsult och som människa.

 1. Du startar Ikaros konsult-test genom att klicka på den här länken
 2. Skicka därefter in din ansökan till jobb@ikaros.se med ett personliga brev och en CV.

Vi återkommer när vi har tagit emot en komplett ansökan tillsammans med genomfört konsult-test.

* På Ikaros använder vi oss av ett Data Analytics-verktyg från Harrison Assessment för att hitta dina arbetspreferenser och matcha det mot Ikaros arbetsmiljö, roller och identitet. Frågorna ska besvaras i en följd och det tar ca 35 minuter.