Christina Thorén

Ikaros Marknadschef. Projektledning, kravhantering och strategiarbete med fokus på Business Intelligence

Christina är partner och marknadschef på Ikaros.

Christina är en erfaren PMP® projektledare och kravhanterare som har erfarenhet från kunder som SCA Hygiene Products, Emerson, VCRS och AB Volvo där fokus har varit inom Business Intelligence 

För närvarande har Christina ansvar för verksamhetens Business Intelligence krav när det gäller rapport och analysbehov från den SAP Business Warehouse (SAP BW) lösning som rullas ut globalt inom Supply Chain Management (SCM) för eftermarknaden av reservdelsförsörjning.

Christina är även en erfaren managementkonsult som drivs av att utveckla lösningar som är användbara över lång tid och som har stöd i hela organisationen. Hon har ett stort brinnande intresse för beslutstöd (Business Intelligence) och Performance Management med fokus på kundnytta och effektiverare verksamhetsstyrning.

En del av de Performance Management uppdragen Christina har drivit, innefattade implementering av KPI och PI Dashboard lösningar enligt styrfilosofin Balanserat Styrkort (Balanced Scorecard - BSC) och strategy mapping enligt Kaplan och Norton principer.

Olika typer av Business Intelligence uppdrag, innefattar rollen som BI coach, förstudieledare och Business Analyst i BI strategier och BI förstudier.

Project Management

PMI

PMP

Business Intelligence

BI Strategy

Supply Chain Management

ERP

CRM

Business Analyst

Performance Management

Balanced Scorecard

Norton Kaplan

KPI

Dashboard

Rita Mulcahy

SAP BW

BSC

Strategy mapping

Workshop facilitator

Kravinsamling

Projektledning

Sin fritid ägnar Christina med familjen, som består av man och två barn. En hel del av fritiden tillbringas i innebandyhallar omkring Göteborgsområdet, då båda barnen spelar i Pixbo.

Ett stort nöje Christina har är att resa med familjen. Franska rivieran och området Gorges du Verdon besöks oftast, eftersom hela familjen uppskattar en mer aktiv semester. Favoritaktiviteterna är rafting, zip line, canyoning och cykling. På vintern blir det slalom som gäller, gärna i alperna.

På fritiden tycker Christina om att utöva Yoga, både för kroppen och för huvudet.


christina.thoren@ikaros.se Christina Thorén på linkedin